Quote
Jonathan is right - we don't tell the beginners what the Laws actually say - just "how to play".
And your conclusion is therefore if we punish them enough, they'll learn what the rules actually say? Come on.
Quote
Also, the way the election has been interpreted is that yes, you do have to call the TD when the UI happens (not that anybody does).
Actually, you can call when UI is used or potentially used, as well as when it occurs.
Quote
They may have done it badly or rudely, and it is likely that the TD is going to say that the hesitation passed no useful UI, so no damage, but eventually, the "new players" are going to have to learn that there are UI Laws and requirements to keep tempo
Law 73D. It's not actually required.
I'd love it if Directors would penalize people who called the director on a hesitation when said hesitation clearly passed no useful UI. Calling the director to "educate" your opponents is against the rules, and as a director, I can tell you that few things upset the opponents more than an educational "call".
Quote
However, calling the TD because an irregularity happened, if it is polite and nonjudgmental, is not only fine, but the right thing to do
Which is fine if there's an irregularity. But a break in tempo is not an irregularity- only passing UI is. When you call about a hesitation which does not pass UI, it is:
1. Pointless. There is no equity to restore when a BIT when no action "...could demonstrably have been suggested over another..." (73F1).
2. Upsets beginning players. Heck, upsets most players.
3. Doesn't "protect" anything.
If you can read anything into a BILie taking 10 seconds to figure out what's going on in an auction where all four players bid, good for you. But I can assure you that they'd likely take that extra time regardless, especially if the prior bids were quick. Heck, I wait an extra 2-3 seconds any time my RHO bids in case they're being slow to make an alert (which is common). In fact, when I play face to face, after my first bid I put my cards on the table. After the RHO bids, I wait a few seconds for an alert, pick up my cards, fan them, take 2-3 seconds, and then make a call. This is for any hand, any strength. Why? Because some assholes feel the need to "protect" themselves if I spend the entire 6-7 second procedure looking at my hand. Never mind that the extra time is thinking about what THEIR bids meant, if I need to ask, if there is perhaps a missed alert, and what my partner's call meant in context, none of which has anything to do with what my hand looks like or whether I have anything to think about irt my next call. I could, of course, simply ask about my opponent's bids on the first round of the auction every single time, and I do know people who do that (and there was recently a thread about one of those that went to the AC).
If a break in tempo obviously and demonstrably suggests one action over another, by all means call the director, regardless of what level your opponent is. If it did not, leave it alone. If later, they take an unusual action that you think may have been influenced by the earlier UI, call the director then. But people who call the directors on beginners because they took a couple of extra seconds during a competitive auction when no UI was passed should be punished for it.
Quote
I'd love to see how far "I should be allowed to go offside a foot or two, we're a weak team playing against experts, and, anyway, the play never got near me" would fly in football (of any stripe) or hockey.
No, this is more like complaining to the referee 11 times in a game that the opponents socks are too low. You know that there's been no damage. You know the referee isn't going to rule in your favor, and you know that the referee shouldn't rule in your favor. You're either hoping that the ref screws up and gives you a bonus, or that you'll manage to rattle the opponents. Either way, YOU should be penalized for it.
I find it surprising that a TD wouldn't understand the difference between offsides and a BIT. Maybe it shouldn't.