Posted 2006-January-31, 15:19
Rozhodne nedoporucuji, stejne byste to zkur..., teda zkazili. Tu partii si pamatuju a uz jednou jsem resil podobny problem, take po zahajeni dvoubarevkou na druhem stupni. Tady se z 99% nebluffuje!!!! tu barvu fakt ma. Ale i s takovym listem budu pasovat. Nase listy, pokud neni fit v bocnim ctyrlistu, nepujdou dohromady, a
1) Partner bude reopenovat s kratkosti
2) Souper po pravici bude hledat druhou barvu zahajitele, skoro na 100%
Pokud se mi nekdy stane, ze minu mans po propasovanem zahajeni 2♠, to je zivot. S vasi drazbou si v 90% pripadu nabehnete na flek. Kratkost u praveho soupere prodluzuje zbyle barvy a pak bude zalezet na tom kdo ma zbyle body - partner nebo souper. I kdyz partner jsme skoro jiste v misfitu. Budete strasne vysoko, pasujte, pasujte pasujte....Anicka se zminenou kartou pasovala a v dalsim kole rekla 3♠ a splnila akorat....aspon myslim.
Podobny problem jsem zazil na celostatni 1. lize s Romanem. Souper, myslim ze Kolinsky otevrel 2♥ a ja mel AKQ10xx a asi 18 FB. Byl z tyoho pekny pruser i kdyz jsem v prvnim kole pasoval.
Neco jineho je to po zahajeni 1 v barve, kde k bluffu dochazi casto. Pokud to souper trefi, tak na tom holt vezme, ale nejsem blazen, abych si kvuli tomu delal specialni dohody. Mam radsi lehci reopeny, nez tohle.